16 Eylül 2017 Cumartesi

T2 Trainspotting (2017)

1s 57dk  | Drama

Image result for T2 Trainspotting (2017)Yıllar önce izlemiş olduğunuz ve hayran kaldığınız bir yapımın devamını çektiklerinden insanda mutlaka bir endişe oluşuyor. "Acaba nasıl çektiler ?  nasıl yaptılar  ? " Hele ki 90 lardaki teknoloji ile yapılmış ve muhteşem olduğunuz düşündüğünüz bir filmde paranoya iyice artıyor.   Gitmeden önce ilkini bir kez daha izlemek gerekiyor. 
Sabah kalktım, ilk Trainspotting i izledim, evden çıktım ve sinemaya gittim, ve T2 yi izledim.  Bu konuda size tam garanti veriyorum,  ilkini sevmişseniz bir devam filmi olarak Trainspotting e çekilebilecek en güzel devam filmini çekmişler.. lakin şu da var "bir Trainspotting değil" ..    biraz geç yayınlıyorum yazıyı kusura bakmayın ve filme gitmemişseniz mutlaka gidin.. naçizane tavsiyem önce ilkini izleyip hafızayı tazeleyin, çok sene geçti üzerinden.. 
Çekim teknikleri olarak da kullandıkları daha önce görmediğim bir iki sahne vardı, bayıldım..  küçücük bir mutfakta bir yemek masası etrafında yaptıkları çok etkileyici ve duygusal bir sahne yaratmış, ne olduğunu söylemeyeceğim tabi ki  :) ama görünce bileceksiniz ;) Filmin içinde bir bölüm var, 1-2 dakika sanırım , trailer da da bir kısmını veriyorlar  "choose life" diye başlayan bölüm.. işte o bölüm kesilecek ve heryerde insanların paylaştığı bir video haline gelecek.  Çekimlerde gene harika şeyler çıkarmış olmalarının yanında ilk filmde de oynayan Kelly Macdonalı görmek, ve o muhteşem aksanı ile konuşmasını dinlemek bile bu filme gitmek için ek motivasyonlardan biridir.  Oyunculuk olarak Ewan McGregor (Renton) la beraber son yıllarda Elementary ile yıldızı daha çok parlayan Jonny Lee Miller (Sick Boy) da çok başarılı oyunculuk sergilemişler.. 

özetle; beklentiyi karşılayan bir film olmuş , tabi trainspotting sevenlerin beklentilerini.. ilkini izlemeden izleyecekseniz  o konu karışık :) 

ufak birkaç bilgi : 
-Kitabın yazarı Irvine Welsch ilk filmde Renton a uyuşturu opium  fitilleri satan arkadaş  :) 
-ilk fimdeki tuvaletin içinde kaybolma sahnesi , Fredy nin kabuslarındaki bir kurbanın küvetin içine çekilmesinden bulunmuş.. 
-ilk filmde ağır aksanlı konuşmalardan dolayı ne dendiği anlaşılmayan bazı sahneler amerika versiyonunda başka sanatçılar tarafından tekrar seslendirilmiş.  

#T2Trainspotting  #Trainspotting2   #ozcakirinfimleri

imdb linkleri :
http://www.imdb.com/title/tt2763304
An itibari ile (1 Mayıs 2017 :  puan  7.7/10  oy :  28,287   metascore :  67)

Metacritik bilgileri  :
AWARDS & RANKINGS
#97 Best Movie of 2017
#41 Most Discussed Movie of 2017
#23 Most Shared Movie of 2017

trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=IGdiACWiMAM
filmi anlatmadan filmi anlatan blog : "Özçakırın Sinema Günlüğü" , takip edin yeni yorumları kaçırmayın  :
https://www.facebook.com/ozcakirinfilmleri/
http://ozcakirinfilmleri.blogspot.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder