16 Eylül 2017 Cumartesi

The Fate of the Furious (2017)   

"The Fast and  the Furious 8"
2s 16dk |  Aksiyon , Suç  , Gerilim

Image result for The Fate of the Furious
Hızlı ve öfkeli serisi tüm seri olarak kısıtlı bir konuya sahip, durum böyle olunca insanda "acaba nasıl bir konu bulmuş olabilirler ki" ilgisini uyandırıyor.Bu defa da yine tabi ki yine arabalar var ve hızlı gidiyorlar :) Yalnız bu defa filmin "Hızlı ve Öfkeli" adı ile değil "Öfkelinin Kaderi" olarak çıktığına dikkat etmenizi isterim.  Aksiyon filmi sevenlerin hücum ettiği bu filmden çıkınca kendinizi gerçekten aksiyona doymuş hissedebilirsiniz.  Film heyacan olarak ikinci yarıyı beklemiyor, ilk yarıdan öyle bir giriş yapıyor ki ara olduğunda sanki daha film başlayalı 15 dk olmuş gibi hissediyordum. sürükleyici bir yapım olmuş . bazı yerlerinde "yok artık" dedirtecek abartıların da olduğu, bazı yerlerlerinde eğlenceli esprilerin saklı olduğu hoş güzel bir yapım olmuş . bu tip yapımlarda #IMAX i üretenlere teşekkür ediyoruz, film IMAX olarak çekildiği için detaylar oldukça iyi, "filmin olayı zaten aksiyon ve  görselleri" dediğiniz duyar gibiyim, o zaman içiniz rahat olsun ikisinin de hakkını vermişler. Filmde  gözler Paul Walker (Brian O'conner) ı aramıyor değil,  onun yerinde açılan boşluğu  Transporter ile gönüllere taht kuran Jason Statham bir ölçüde kapatabilmiş ve ingiliz aksanı ile ayrı bir renk katmış . Film sırasında Paul Walker a yapılan göndermeler bu sanatçının arkadaşları tarafından da ne kadar sevilmiş olduğunu gösterdi. Konun beğenilip beğenilmemesindan bağımsız olarak benim gördüğüm kadarı ile konu kendi içinde bütünlüğünü koruyor ve tutarlı bir şekilde ilerliyor. 

Ufak bir tavsiye filmden çıkar çıkmaz direksiyon başına oturmayın, ben yaptım iyi olmuyor.  

Keyifli seyirler dilerim. 
Özçakır

ufak birkaç bilgi : 
- Hızlı ve öfkeli serisinin başlangıç noktası 1998 de Vibe dergisinde yayınlanan bir makaledir.  Serinin ilk düşünülen isimleri arasında  "Racer X", "Redline" ve "Race wars" yer almaktadır.  1955 yapımı "Fast and Furious"  ( linki aşağıda )  un isin hakları alınarak proje bu isimle çıkmıştır.   
- Serinin güzel kadınlarından olan ve direksiyon başında çekiciliklerini katlayan  Michelle Rodriguez (Dom un sevgilisi )   ve Jordana Brewster (Brian ın sevgilisi)  seri başladığında ehliyeti bırakın yurtdışında ehliyetten önce alınan stajyer sürücü belgesi bile yoktu.  Vin Diesel ise serinin ilk filminden önce ciddi sürüş eğitimleri aldı. 
- Serinin ilk filminin yönetmeni Rob Cohen 2001 yapımı bu filmde pizza dağıtan adam rolünde görünmektedir.

#fateofthefurious #hizliveofkeli #hizliveofkeli8 #F8 #ozcakirinfilmleri #filmyorumlari

imdb linkleri :
The Fate of the Furious (2017) :  http://www.imdb.com/title/tt4630562/

1995 yapımı versinu :
The Fast and the Furious (1955)  http://www.imdb.com/title/tt0046969/

Metacritik bilgileri  :

AWARDS & RANKINGS
#18 Most Discussed Movie of 2017
#16 Most Shared Movie of 2017

trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=5XBmsl7wbIQ

filmi anlatmadan filmi anlatan blog : "Özçakırın Sinema Günlüğü" , takip etmek için tıklayınız : https://www.facebook.com/ozcakirinfilmleri/
http://ozcakirinfilmleri.blogspot.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder