16 Eylül 2017 Cumartesi

The Mummy (2017)

1s 50dk  |  Aksiyon, Macera, Fantasi

Image result for The Mummy (2017) imdbBugüne kadar çok mumya filmi seyrettik... sağından solundan ipler sarkan zombilerin insanların canlarını alışını korku içinde izlemiştik.. lakin bu film gidişatı biraz değiştirdi..   Yıllar önceki bilgilerimiz, beklentilerimizle izlediğimiz filmler o günkü beklentilerimize göre yapılıyordu.. yıllar geçti ve insanlar değişti.. bence bu filmin en güzel olduğu noktalardan biri 2017 insanlarının beklentilerine göre bir mumya yaratılmış olmasıdır..  bilim kurgunun sınırlarını zorlarken geçmişten gelen efsanelerine selam eden bir filmi kim sevmez ki .. hem de macera seviyesi olarak 10 üzerinden en düşük yeri 8  olan bir film son derece güzeldir diye düşünüyorum..  Konu olarak "yeterli" konu var.. çok derin birşey beklemiyoruz zaten :)   Bu Tom Cruise denen adam da birşey var; adam oynamak için güzel  filmleri seçiyor..  Russell Crowe u unutacak değiliz tabi ki :)  Ve filmin müzikleri iyiydi ;) 

özetle yukarıda anlattıklarım kulağınıza hoş geliyorsa durmayın gidin ve izleyin.. lakin ben yine aynı tavsiye de bulunacağım,  şu an Akasya IMAX solununda oynuyor..   film izlemek ile filmin içine biraz karışabilmek arasında olan IMAX kalitesinde izleyin.. kaçırmayın .. 

ufak birkaç bilgi : 
- filmdeki asi kraliçe Ahmaneti  canlandıran Sofia Boutella nın Madonnanın dansçılarından biri olduğunu söylesem size , hem de 10 sene.. aynı zamanda bu harika dansçının film dünyasına  geçtiğinde Kingsman: The Secret Service (2014)  gibi bir filmde hiç  dublör kullanmadan oynadığını ve oynadığı rol olarak  en fazla kavga eden karakterlerden biri olduğunu da söylesem ... Kingsman i  ben şahsen  çok sevdiğimden saygı duydum bu kadına..  :) Bu arada yeni Kingsman kapıda  :  Kingsman: The Golden Circle (2017) Eylülde..  

#TheMummy   #TheMummy2017   #ozcakirinfimleri

imdb linkleri :
http://www.imdb.com/title/tt2345759
An itibari ile ( 15 Haziran 2017 :  puan 5.9  /  oy : 20.318     metascore : 34 )

Metacritik bilgileri  :
AWARDS & RANKINGS
#17 Most Discussed Movie of 2017
#19 Most Shared Movie of 2017
trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=sCdV3esMr9M

filmi anlatmadan filmi anlatan blog : "Özçakırın Sinema Günlüğü" , takip edin yeni yorumları kaçırmayın  :
https://www.facebook.com/ozcakirinfilmleri/
http://ozcakirinfilmleri.blogspot.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder